12/5/09

Cursa d'Alta Muntanya de Berga

Un parell de dies després de la cursa, finalment puc escriure quatre ratlles explicant la cursa, la qual vaig disfrutar com un camell, això no vol dir que en alguna part del recorregut no estigués pensant per dins què carai i feia allà, i a sobre dos dies després encara em fan mal les cames.






Personalment em va agradar molt, com a recorregut la millor que he fet mai, potser també la més dura i de les que he patit més, a més a més, l’organització va haver de canviar a última hora una part del recorregut i es va allargar a 31 kms i quasibé 2400 metres positius de desnivell, casi res…



Ni mitja hora abans de la cursa, va caure un xàfec a Berga que els que no estaven desperts del tot, se’ls hi va passar la son de cop, i sinó en aquest moment cinc minuts després de començar la cursa, ja que fins a dalt a Queralt ens vàrem fer un fart de pujar esgraons, a partir d’aquí un bon tros de camí planer per recuperar forces fins a Espinalbet, llavors un altre cop pujada fins al control 5, i després la part del recorregut que vaig disfrutar més, el camí dels bons homes fins quasibé a Peguera no l’havia fet mai i em va encantar, però totes les coses bones s’acaben, i a patir bastant fins els rasos de dalt, i llavors en comptes de planejar fins al començament de la baixada, ens desvien fins a l’aparcament dels rasos i tornem a pujar ara per una antiga pista d’esquí que ens porta fins al començament de la baixada, i per postres comencem la baixada amb la part més técnica del recorregut, però com que la gent del berguedà toquen el tema hi havia gent que controlava que ningú prengués mal, tant en aquest punt com en tot el recorregut. A partir d’aquí baixada fins a Berga i patir molt i molt de cames a la baixada de la Figuerassa, onze o dotze minuts que semblava que no s’acabaven mai. Al final vaig tardar 3:52:03 i super content, a més a l’arribada com no, ens esperaba un bon aperitiu, i no parlar del fuet, la bossa de patates, els mitjons i la samarreta que ens varen donar, ja veig que l’any que vé haurem de repetir, ara només cal animar a l’excel·lent organització a continuar així.




5 comentaris:

  1. Ets un ... mira que "enganyar" a la resta de l'equip, no deixar-nos anar a Collbató (Cursa de l'Alba) i fer-nos passar aquest dolça "tortura".

    Cada vegada que baixo les escales recordo com els meus quàdriceps van "morir" baixant la Figuerassa quan ja portava més de 5! hores de cursa ... els altres músculs ja van "morir" pujant als Rasos ...

    Bé, com he llegit per algun lloc aquesta era una cursa pels que tenen el que s'ha de tenir... esperit de sacrifici

    Ah! La part positiva és que ara tot serà un passeig comparat amb això ... o no;-)

    Saps alguna cosa d'Alpens? Distància i desnivell?

    ResponElimina
  2. Felicitats pel temps aconseguit, Bossa de patates i fuet de regal?

    ResponElimina
  3. Bona publicitat de la cursa, l'any que ve potser...
    Això de tenir que escollir cursa em fa cada cop més pal !

    Salut !

    ResponElimina
  4. Ei nois, us convido a venir a Alpens la qual serà una gran cursa...

    Salut i kms

    ResponElimina
  5. Hola Xavier, si vols la foto en gran me la demanes.. not problem... jaume.cusido@gmail.com
    Veig que no pares....

    ResponElimina

Gràcies pels comentaris!