26/3/09

Campionat d'Europa de Skyrunning

Aquest any, a les espectaculars muntanyes de les Dolomites, tindrà lloc el campionat d'Europa de curses de muntanya, concretament a Canazei (Itàlia) el 17 i 19 de juliol de 2009.

Serà la tercera edició del camiponat d'Europa després d'haver-se fet els dos anys anteriors a Poschiavo (Suïssa) i a Zegama (Euskadi), però a diferència dels anys anteriors, aquest any el campionat es decidirà amb dues curses, el divendres 17 de juliol es farà el "Dolomites Vertical Kilometer", i el diumenge 19 de juliol la "Dolomites Skyrace".

Com a participant de l'edició de l'any passat de la Dolomites Skyrace, us puc dir que és una cursa molt maca de fer, i al mateix temps molt dura per la seva distància (22kms) i desnivell positiu (1800m). Per distància i desnivell, compararia aquesta cursa, amb la Cursa del Taga 2040, ara bé, amb un terreny totalment diferent, és a dir, la Dolomites Skyrace es desenvolupa per un terreny totalment rocós, que fa que es pateixi molt de cames a la baixada. Personalment, compararia la baixada d'aquesta cursa, amb la baixada de la Cursa del Pedraforca però més llarga i amb pedres més grans.

Perquè se us faci la boca aigua, entreu al web de la ISF, i podreu veure un video de totes les curses de l'any passat i una entrevista a cadascun dels guanyadors. Com a espectacular, podreu veure les imatges de l'Skyspeed que es va fer l'any passat, i que va guanyar el Just Sociats.

Per veure més informació sobre les curses, us podeu adreçar a http://www.dolomiteskyrace.com/ on hi podreu trobar tota la informació de la cursa, podreu veure que per gentilesa de La Sportiva us regalen aquests bambes:





L'any passat ja les donaven, i us puc dir que van força bé per fer quilòmetres verticals, però són massa dures per fer curses amb poc desnivell.

2 comentaris:

  1. No és per criticar però les "La Sportiva" que tu portes estan tan noves com aquestes de la fotografia o més ... ;-)

    Espero veure't ben aviat per entrenar una mica i que t'arribi correctament aquest comentari (hi ha l'opció que t'avisin dels comentaris directament al gmail).

    Al final ... Cursa d'Alta Muntanya de Berga ... amb el que em costa pujar!!!!! I segur que em diràs que té més desnivell i pujada que la mitja marató de la Vall del Congost...

    Fins aviat,

    Ferran de Sedentaris.cat

    ResponElimina
  2. Ei Ferran,
    no et preocupis per la pujada als rasos. Si no estàs gaire acostumat a la muntanya, jo em preocuparia més per la baixada de la figuerassa; a la pujada sempre pots anar més lent.
    Gràcies pels comentaris!!!

    ResponElimina

Gràcies pels comentaris!